

Bangladeş vizesialabilmek için takip edilmesi gereken yasal bir süreç bulunmaktadır. Bir ülkeyi seyahat edebilmek için yasal süreci takip etmek çok önemlidir. Bangladeş ülkesine ülkemizden de çok fazla seyahat etmek isteyen kişi bulunmaktadır. Bunlara bakacak olursak ülkemizden turistik amaçlı olarak gitmek isteyen de olduğu gibi ticari ve iş ile alakalı da gitmek isteyen kiler olmaktadır. Bu ülkeyi seyahat etmek isteyen kişiler Bangladeş ülkesinden aldığı izin belgesine vize denmektedir. Vize aslında siyasi anlamda bu ülkeyi tanıdığınızın da göstergesidir.
Bangladeş ülkesinin yetkili mercilerinden alınan bir izin belgesidir. Bangladeş ülkesi için vize almak isteyen kişiler direkt olarak kendileri konsolosluk merkezine başvuruda bulunamamaktadır. Burada konsolosluklar tarafından yetkili olarak belirlenmiş başvuru merkezleri bulunmaktadır. Bu başvuru merkezleri ile kişilerin başvuru da bulunması gerekmektedir. Vize başvuru merkezleri konsolosluklar tarafından belirlendiği için gönül rahatlığı ile başvuracağınız kurumlar arasında sayılmaktadır. Başvuru merkezlerinin sayıca çok fazla olması sebebi ile kişi karar verirken zorluk yaşayabilirsiniz. Burada karar vermek için daha öncesinde bu vize başvuru merkezinden kaç kişinin vize başvurusunda bulunduğuna bakarak karar verebilirsiniz. Kaç başvurunun kaçının olumlu olarak sonuçlandığını inceleyebilirsiniz. Vize başvuru merkezi ile alakalı olarak internet üzerinden yapılan yorumları da inceleyerek karar verebilirsiniz.
Vize başvuru merkezlerinin tecrübeli olması sürecin daha hızlı ilerleyebilmesi adına oldukça önemli olan bir durumdur. Vize başvuru merkezlerinden biri olan aile birleşimi vize merkezi süreci sizin için en başından en sonuna kadar titizlik içerinde yürütmektedir. Vize başvuru merkezleri süreç ile alakalı olarak aracı olan kurumlardır. Ama burada karar verecek olan tek merci konsolosluğun kendisidir. Konsolosluk vize başvurusunu onaylayabileceği gibi aynı zamanda ret de edebilir. Ret etmesi durumunda ise kararını gerekçeli olarak açıklaması gerekmektedir. Yasal olarak seyahat edecek olan kişinin bu durumu bilmesi hakkıdır. Aynı zamanda da bu gerekçeyi ortadan kaldırarak tekrardan güncelleme yapma hakkına sahiptir. Konsolosluk güncellenen başvuruyu tekrardan inceleyecektir.
Bangladeş Vize Ücretleri
Belçika vize ücretleri ile alakalı olarak tek bir vize ücretinden sabit bir vize ücretinden bahsetmek neredeyse imkansızdır. Burada özellikle etki eden birkaç etmen bulunmaktadır. Bu etmenlere geçmeden önce eğer ki bir vize harç ücreti yatıracaksanız vize başvuru merkeziniz ile görüşmeniz gerekmektedir. Vize başvuru merkezlerinin kendilerine ait bir sistemleri bulunmaktadır. Bu sisteme gerekli olan verileri girdikten sonra karşısına ödenmesi gereken tutar çıkacaktır. Bu anlamda tam ücreti ödedikten sonra ücreti yatırmanız daha sağlıklı olacaktır. Bangladeş vize ücretlerine etki eden etmenler:
- Vize ücretine etki eden ilk etmen vize türü ile alakalı olacaktır. Kişinin bir öğrenci vizesi için ödeyeceği ücret ile turistik amaçlı olarak çıkaracağı vize ücretleri birbirinden farklı olacaktır.
- Vizenizin kısa süreli vize kapsamında mı yoksa uzun süreli vize kapsamında mı olduğu da vize ücretine etki etmektedir. 90 güne kadar olan seyahatler kısa süreli vize türü olarak geçmektedir.90 günü aşan seyahatler ise uzun süreli vize kapsamında değerlendirilmektedir. Bu türlere göre vize ücretlerinde farklılık olacaktır.
- Bangladeş ülkesine tek giriş çıkış işleminde farklı bir vize ücreti çoklu giriş çıkış işlemlerinde de farklı bir vize ücreti ödemesi çıkacaktır.
- Seyahat edecek olan kişi 18 yaşının altında ve üstünde olması da vize harç ücretine etki etmektedir.
TC Vatandaş Bangladeş Vizesinden Muaf Mı?
TC vatandaşları Bangladeş vizesinden muaf mı? Hayır bu tarz bir muafiyet söz konusu değildir. Sadece ülkemizden Bangladeş ülkesine gitmek isteyen kişilerde bazen istisnai durum söz konusu olmaktadır. Bu istisnai durum sadece Bangladeş ülkesi için değil aynı zamanda diğer ülkeler için de bu istisnai durumlar söz konusudur. Ülkemizde yurt dışına çıkmak için ilk çıkarılması gereken evrak pasaport olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde pasaport nüfus müdürlükleri tarafından çıkarılmaktadır. Ülkemizde pasaportlar kişilerin statülerine göre çıkarılmaktadır. Burada çıkarılan pasaportlar siyah yeşil gri ve de bordo renkli pasaport olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada siyah yeşil ve gri renkli pasaportlar seyahat etmek istediği zaman eğer seyahatleri kısa süreli seyahat kapsamında ise vize çıkarmasına gerek bulunmamaktadır. Ama burada eğer ki bu pasaporta sahip olan kişilerin seyahat süresi 90 günden fazla sürecekse vize çıkarılması gerekmektedir. Bordo renkli pasaport sahibi kişiler ise kısa süreli veya uzun süreli fark etmez vize çıkarması gerekmektedir. Örnek olarak verecek olursak siyah renkli pasaport siyasi görevde olan kişilere verilmektedir. Bu kişilerin acil olarak yurt dışına çıkması gerekebilmektedir. Bu anlamda da vize işlemleri ile uğraşmamaları gerekmektedir. Siyah yeşil ve de gri pasaport sahipleri bu anlamda istisnai durum da yer almaktadırlar.
Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar
Bangladeş vizesi kaç günde çıkar Burada sizin de sizden istenen evrakları kaç gün içerisinde vize başvuru merkezine teslim ettiğiniz önem arz etmektedir. Vize işlemleri için sizden bir takım başvuru evrakları istenmektedir. Vize başvuru merkezleri ile alakalı olarak almış olduğunuz randevu sonrasında tarafınıza gerekli olan evraklar iletilecektir. Randevu günü ve saatine kadar bu evrakları hazır etmeniz sürecin daha hızlı ilerlemesini sağlayacaktır. Vize başvuru merkezi sizden almış olduğu evrakları 3 iş günü içerinde konsolosluk yetkililerine teslim edilecektir.
Konsolosluk kararını 15 gün içerinde açıklamaktadır. Konsolosluklar hafta sonu ve resmi tatillerde çalışmaması sebebi ile seyahat etmek isteyen kişinin seyahat tarihinde herhangi bir aksaklık olmaması adına sürecin erken başlaması oldukça önemli olacaktır. Burada başvuru merkezleri sadece aracı olan kurumlardır. Vize başvurusunun onaylanması veya ret edilmesi ile alakalı olan süreç ise sadece konsolosluğun inisiyatifindedir. Konsolosluk onay verece bileceği gibi aynı zamanda ret de edebilir. Ret etmesi durumunda ise kararını gerekçeli olarak açıklamak zorundadır.
Bangladeş Vize Başvuru Evrakları
Bangladeş vize başvuru evrakları ile alakalı olarak vize başvuru merkeziniz size detaylı bilgi verecektir. Ama vize türlerine göre istenen belgeler de değişiklik mümkündür. Vize başvuru evrakları için genellikle herkesten istenen evrakları sizin için bir araya getirdik. Bangladeş vize başvuru evrakları:
- Pasaport seyahat dönüş tarihinden sonra iki ay daha geçerliliğinin olması gerekmektedir. Son iki sayfasının boş olması gerekmektedir. Pasaportun resmi evrak olması sebebi ile eksik ve yırtık sayfasının olmaması gerekmektedir.
- Vize başvuru formunun eksiksiz ve tam olarak doldurulması gerekmektedir.
- Vize başvuru ücretinin yatırılması ve yatırıldığına dair belgenin de başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Seyahat sağlık sigortasının yatırılması ve başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Vize başvuru merkezinin komisyon ücretinin yatırılması ve başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Seyahat edecek olan kişiye ait olan banka hesabının son 3 aylık dökümünün alınması gerekmektedir.Bu belge ilgili banka tarafından imzalı ve kaşeli olarak alınması gerekmektedir.
- Seyahat edecek olan kişinin bu ülkeye seyahatini karşılayabilecek mali güçte olduğunu göstermesi gerekmektedir. Bu genellikle teminat gösterme şeklinde olmaktadır.
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği nüfus müdürlüklerinden de alınabileceği gibi aynı zamanda e devlet üzerinden de barkotlu şekilde temin edilebilir.